PAZ-4 met het nieuwstedelijk (2016-17)

THEATERHUIS ZOEKT PUBLIEK

WE ZIJN GEÏNTERESSEERD IN JULLIE FRISSE BLIK OP THEATER

 

Theaterhuis Het nieuwstedelijk is geboren uit de fusie van de Queeste en Braakland/ZheBilding en is sindsdien het stadsgezelschap van Leuven, Hasselt en Genk. Voor ons is dat meer dan een titel: wij vinden het belangrijk om een sterke band met ons publiek uit te bouwen. Daarom willen wij aan jullie vragen: hoe kunnen wij echt jullie stadsgezelschap worden? Door jullie het roer in handen te geven en uit te dagen om vanuit je eigen visie, vragen en ervaringen te experimenteren, hopen we veel te leren. Theaterkennis is niet vereist en je hoeft ook geen regelmatige bezoeker te zijn: we hopen net op een hele diverse groep participanten.

paz2015_ontvoering_photoiris-verhoeyen_20150907-dsc_3741

UITDAGING

Ontwikkel acties om de band tussen Het nieuwstedelijk en het publiek in Hasselt en Genk te versterken. Maak kennis met het theaterbedrijf en zet het naar je hand!

CONCREET

We starten tijdens de tiendaagse van Het nieuwstedelijk in Hasselt en Genk van 24 maart tot en met 2 april 2017. We komen een eerste keer samen op zaterdag 25 maart in het Cultuurcentrum Hasselt CCHA voor een kennismaking en om samen naar een voorstelling te gaan (late namiddag en avond).

Het voortraject loopt van april tot eind augustus: je maakt kennis met Het nieuwstedelijk achter de schermen, gaat op zoek naar inspirerende voorbeelden en mogelijke partners, verzamelt ideeën etc. Na deze brede verkennende en brainstormfase beslissen jullie welke ideeën jullie verder ontwikkelen en uitvoeren. De concrete acties vinden plaats op en rond de première van Het nieuwstedelijk in Hasselt op 12 oktober 2017.

Samenkomsten zijn er vooral ’s avonds en in het weekend. We vragen niet dat je bij alle samenkomsten aanwezig bent, maar wel dat je je voor het traject engageert. Verwachte frequentie: twee/driewekelijkse samenkomsten tijdens het voortraject, in september en oktober wordt het intensiever. We zullen vooral in Hasselt en Genk bijeenkomen.

VOORWAARDEN

Minimumleeftijd: 16 jaar.

Je hoeft geen inwoner van Hasselt of Genk te zijn, we zoeken op alle vlakken een mix.

Deze oproep kadert binnen Publiek Aan Zet, een project van Mooss en Cera. De begeleiding van het traject gebeurt door medewerkers van Mooss en Het nieuwstedelijk.

Meer informatie: www.publiekaanzet.be en paz@mooss.org

INTERESSE?

Stuur ons voor 14 maart je kandidatuur via het inschrijvingsformulier: wie ben je en waarom wil je deelnemen (max. 10 lijnen)? Indien er te veel kandidaten zijn, selecteren we op basis van de motivatie en met het oog op een goede mix van participanten. We laten op 15 maart weten of je erbij bent.

logobannerpaz4

Advertenties